Vacature: Hoofdredacteur Desipientia

Desipientia | Kunsthistorisch Tijdschrift
Opleiding Kunstgeschiedenis; Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid
Reageer uiterlijk op: maandag 16 mei 2022

Beste student (Kunstgeschiedenis),

Het kunsthistorisch tijdschrift Desipientia is op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur om haar bestuur en redactie aan te sturen. Het betreft een functie op vrijwillige basis, die te combineren is met je studie (Bachelor of Master).

Over Desipientia

Het kunsthistorisch tijdschrift Desipientia is verbonden aan de Opleiding Kunstgeschiedenis en het Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Desipientia verschijnt twee maal per jaar en besteedt elk nummer deels aandacht aan een bepaald thema. Auteurs zijn doorgaans gevestigde onderzoekers uit diverse specialisatie op het gebied van de kunstgeschiedenis. Het tijdschrift biedt daarnaast ook veelbelovende jonge kunsthistorici de mogelijkheid hun onderzoeksresultaten te publiceren te midden van meer gevorderde vakgenoten. Het tijdschrift heeft een verspreidingsgebied in zowel het binnen- als het buitenland.

Werkzaamheden

Als hoofdredacteur stuur je zowel het bestuur als de redactie van het tijdschrift aan en leid je alles in goede banen. Samen met de rest van het bestuur (minstens twee anderen) draag je de eindverantwoording over het tijdschrift en zorgen jullie voor een professioneel eindproduct.

Je taken bestaan uit:

  • Algemene bestuurszaken en leiding over het tijdschrift
  • Plannen en leiden van bestuurs- en redactievergaderingen (max. 2 maal per maand)
  • In samenspraak met het bestuur en de redactie de koers van de eerstvolgende nummers bepalen
  • Redactieschema’s opstellen en controleren
  • Schrijven editorial
  • Contact onderhouden met de vormgever
  • Bestanden voor de vormgeving aanleveren en controleren
  • Doorlezen artikelen en laatste checks uitvoeren (samen met het bestuur)
  • Eindverantwoordelijkheid dragen over het nummer

Profiel

We zijn op zoek naar een enthousiaste student die haar/zijn/diens kennis wilt verruimen en wilt bijdragen aan een mooi en academisch tijdschrift. Onze nieuwe hoofdredacteur dient een goede planner te zijn, georganiseerd te zijn en te kunnen werken onder druk. Daarnaast dient deze persoon goed te zijn met taal en het leuk te vinden om stukken te schrijven. Tevens dient de hoofdredacteur het overzicht te kunnen houden, maar moet ook op de details kunnen letten.

Interesse?

Herken jij jezelf in dit profiel en zie je het zitten om je steentje bij te dragen aan ons mooie tijdschrift, terwijl je bouwt aan je netwerk en je CV? Solliciteer dan door uiterlijk maandag 16 mei een mail te sturen voorzien van motivatie (maximaal een half A4’tje) naar info@desipientia.nl.

Mocht je nog vragen hebben over de vacature, de functie, de bestuurslast of andere zaken, neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden of mail naar info@desipientia.nl.