Vacature: Penningmeester Desipientia

Desipientia | Kunsthistorisch Tijdschrift
Opleiding Kunstgeschiedenis; Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid
Reageer uiterlijk op: maandag 16 mei 2022

Beste student (Kunstgeschiedenis),

Het kunsthistorisch tijdschrift Desipientia is op zoek naar een nieuwe penningmeester om zich te buigen over de financiën van het tijdschrift. Het betreft een functie op vrijwillige basis, die te combineren is met je studie (Bachelor of Master).

Over Desipientia

Het kunsthistorisch tijdschrift Desipientia is verbonden aan de Opleiding Kunstgeschiedenis en het Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Desipientia verschijnt twee maal per jaar en besteedt elk nummer deels aandacht aan een bepaald thema. Auteurs zijn doorgaans gevestigde onderzoekers uit diverse specialisatie op het gebied van de kunstgeschiedenis. Het tijdschrift biedt daarnaast ook veelbelovende jonge kunsthistorici de mogelijkheid hun onderzoeksresultaten te publiceren te midden van meer gevorderde vakgenoten. Het tijdschrift heeft een verspreidingsgebied in zowel het binnen- als het buitenland.

Werkzaamheden

Als penningmeester van Desipientia ben je verantwoordelijk voor de inkomsten en uitgaven van het tijdschrift. Je beheert de rekening en zorgt voor de facturering van de abonnementen. Daarnaast ben je als lid van het bestuur betrokken bij de creatieve processen, waaronder het vaststellen van thema’s van toekomstige nummers. Tevens is er ruimte om je bezig te houden met de redactie en redactionele taken.

Je taken bestaan uit:

  • Algemene bestuurszaken
  • Het beheren van de rekening en overzicht houden over het betaalverkeer
  • Betalingen uitvoeren
  • Opstellen van facturen
  • Begrotingen opstellen
  • Het bijhouden van de fysieke kas
  • Aanwezig zijn bij fysieke verkoopmomenten, waaronder de KKN-lezingen
  • In samenspraak met de rest van het bestuur en de redactie de koers van de eerstvolgende nummers bepalen
  • Hoofdredacteur bijstaan bij de laatste checks

Profiel

We zijn op zoek naar een enthousiaste student die haar/zijn/diens kennis wilt verruimen en wilt bijdragen aan een mooi en academisch tijdschrift. Onze nieuwe penningmeester dient overzicht te kunnen houden over de financiën van het tijdschrift, daarbij is het van belang dat je ook ‘nee’ durft te zeggen wanneer zaken niet passen binnen de begroting. Gezien de twee verzendmomenten (piekperiode) dient de penningmeester te kunnen werken onder lichte druk of dit te kunnen spreiden.

Interesse?

Herken jij jezelf in dit profiel en zie je het zitten om je steentje bij te dragen aan ons mooie tijdschrift, terwijl je bouwt aan je netwerk en je CV? Solliciteer dan door uiterlijk maandag 16 mei een mail te sturen voorzien van motivatie (maximaal een half A4’tje) naar info@desipientia.nl.

Mocht je nog vragen hebben over de vacature, de functie, de bestuurslast of andere zaken, neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden of mail naar info@desipientia.nl.